Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ


Αγαπητοί φίλοι,
σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή τα 150 χρόνια από την εύρεση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης:
• πραγματοποιούμε στο χώρο αφίξεων του Αεροδρομίου Δημόκριτος έκθεση ζωγραφικής «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», της Μάρτας Τζοβαρίδου, με ανάτυπα έργα αφιερωμένα στη Νίκη της Σαμοθράκης. Τα έργα έχουν εκτεθεί στη Σαμοθράκη, το καλοκαίρι του 2013, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Αγγέλα Γιαννακίδου».
• υλοποιούμε, σε συνεργασία με την Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2013-2014 πρόγραμμα με τίτλο: Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση που έχει ως στόχο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Νίκη της Σαμοθράκης ως έκθεμα - έργο γλυπτικής - εικόνα θεότητας - ανασκαφικό εύρημα - αναθηματικό γλυπτό, να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της διαχρονικά και διαπολιτισμικά, να αναγνωρίσουν την επιρροή της Νίκης στη σύγχρονη τέχνη και λογοτεχνία, να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες παράγοντας και δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα από τη Νίκη της Σαμοθράκης. Για τις ανάγκες του προγράμματος δημιουργήσαμε Μουσειοσκευή, που θα υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην υλοποίησή του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν έως σήμερα περίπου 70 εκπαιδευτικοί και ομάδες μαθητών των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε..

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  14ΗΣ ΜΑΙΟΥ 78 ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΩΡΑ 21.00